1 Verwarm de olie in een stoofpan en fruit er de fijngehakte ui en het geperste lookteentje in op zacht vuur gedurende 2 min. Strooi er de quinoa in, roer 1 min., voeg dan de witte wijn toe. Laat 2 min. sudderen, doe er dan het warme water bij en het verkruimelde bouillonblokje. Dek af en laat 12 min. sudderen op heel zacht vuur.
2 Verwijder ondertussen de uiteinden van de sperziebonen en snij de bonen in twee. Verwarm water in een kookpot en gaar de sperziebonen in het kokende water, reken 7 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de asperges en de erwten toe, laat nog 3 min. verder koken.
3 Giet de groenten af en doe ze bij de gare quinoa in de kookpot. Meng voorzichtig en breng op smaak met peper en zout.
4 Serveer in diepe borden en verdeel er de verkruimelde geitenkaas over. Dien meteen op.
Risotto van quinoa met lentegroenten is een recept van Delhaize