1 Schil de rapen en snij de grootste horizontaal doormidden. Breng een bouillon (water + bouillonblokjes) aan de kook en laat er de rapen gedurende 10 min. zachtjes in koken. Zorg dat ze nog vast zijn. Giet ze af, maar vang de bouillon op.
2 Maak ondertussen de vulling: meng het vlees met de gesnipperde ui, de peterselie, de muskaatnoot, het ei, de parmezaan en het paneermeel. Kruid met peper en zout.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Laat de rapen een beetje afkoelen, snij ook de kleinste horizontaal doormidden en hol alle helften met een parisiennelepel uit. Vul ze met de vleesbereiding en zet ze in een ovenschaal. Giet er bouillon bij tot ongeveer halverwege de hoogte van de rapen. Zet 20 min. in de oven.
5 Serveer warm met bulgur of aardappelpuree met olijfolie.
Raapjes gevuld met gehakt en parmezaan is een recept van Delhaize