Mosselsoep met kokosmelk, gember en limoen

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de mosselen goed schoon.
  • 2 Verwarm de olie in een wok of grote kookpot met dikke bodem. Fruit daarin de geperste lookteentjes, het gepelde en fijngehakte citroengras, de pili-pilivlokken, de gember, de helft van de fijngehakte koriander en de gesnipperde lente-uitjes.
  • 3 Voeg de mosselen toe en zet ze 2 min. op hoog vuur. Verlaag de temperatuur tot de helft. Laat nog 3 min. koken tot de mosselen opengaan.
  • 4 Voeg het sap van de limoen toe, de kokosmelk en het water. Zet een deksel op de wok of kookpot. Laat nog 5 min. koken.
  • 5 Gooi de mosselen die niet zijn opengegaan weg. Verdeel de mosselen en het kookvocht over kommetjes. Versier met gehakte koriander.

Mosselsoep met kokosmelk, gember en limoen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept