1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bedek een taartvorm met het zanddeeg. Prik in de bodem met een vork. Bedek het deeg met bakpapier, giet er bakparels over en laat gedurende 15 minuten in de oven. Doe het papier en de parels weg en laat nog eens 10 minuten bakken. Haal de taart vervolgens uit de oven en laat afkoelen op een rooster alvorens de taart uit de bakvorm te halen.
2 Laat de chocolade smelten 'au bain-marie' met de helft van de fijngesneden blaadjes Thaïse basilicum. Giet de chocolade op de bodem van de taart.
3 Ontsteel de aardbeien en snij ze in fijne stukjes. Bewaar een mooie aardbei voor de afwerking. Verdeel de stukjes over de taart en giet de honing erover.
4 Klop de sojaroom op tot heel stevige slagroom. Voeg de rest van de fijngesneden basilicum toe. Bedek de taart. Versier met een aardbei die in de lengte in vier stukken is gesneden.
Aardbeientaart met Thaïse basilicum is een recept van Delhaize