Tomaten gevuld met gehakt en peterselie

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Kruid de binnenkant van de tomaten met zout. Zet ze omgekeerd op een taartrooster en laat uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Meng in een slakom het gehakt met de heel fijn gesnipperde ui, het ei, het paneermeel, de nootmuskaat en de peterselie. Kruid met peper en zout.
  • 4 Meng tot alle ingrediënten goed in het gehakt verwerkt zijn.
  • 5 Smeer een ovenschotel in met olijfolie. Dep de binnenkant van de tomaten goed droog en vul ze met het gehakt. Dek af met de hoedjes.
  • 6 Prik de hoedjes vast met een tandenstoker. Zet de tomaten naast elkaar in de schotel. Smeer ze in met olijfolie. Bak ze 25 min. in de oven.
  • 7 Serveer ze warm met aardappelpuree, rijst, couscous of quinoa.

Tomaten gevuld met gehakt en peterselie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept