1 Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Kruid de binnenkant van de tomaten met zout. Zet ze omgekeerd op een taartrooster en laat uitlekken.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Meng in een slakom het gehakt met de heel fijn gesnipperde ui, het ei, het paneermeel, de nootmuskaat en de peterselie. Kruid met peper en zout.
4 Meng tot alle ingrediënten goed in het gehakt verwerkt zijn.
5 Smeer een ovenschotel in met olijfolie. Dep de binnenkant van de tomaten goed droog en vul ze met het gehakt. Dek af met de hoedjes.
6 Prik de hoedjes vast met een tandenstoker. Zet de tomaten naast elkaar in de schotel. Smeer ze in met olijfolie. Bak ze 25 min. in de oven.
7 Serveer ze warm met aardappelpuree, rijst, couscous of quinoa.
Tomaten gevuld met gehakt en peterselie is een recept van Delhaize