Carpaccio van ananas met citroengras

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 20 cl water met de suiker in een steelpan aan de kook, voeg 3 fijngehakte stengels citroengras toe en laat 2 minuten sudderen. Neem van het vuur, laat afgedekt afkoelen.
  • 2 Schil de halve ananas, verwijder het harde kerndeel en snij het vruchtvlees met een mandoline in heel fijne plakjes. Verdeel ze over de borden, overgiet met de gezeefde siroop, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  • 3 Werk af met citroengras en muntblaadjes. Serveer heel koel.

Carpaccio van ananas met citroengras is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met spinazie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept