1 Klop in een grote slakom de sesam- en zonnebloemolie met de sojasaus en het citroensap. Voeg de rode ui en het chilipepertje (alle twee fijngehakt) toe, het geperste lookteentje en de geraspte gember. Meng, voeg dan de in repen gesneden carpaccio toe. Meng, dek af en zet in de koelkast.
2 Verwarm ondertussen water in een kookpan. Strooi de noedels in het kokende water, neem de pan meteen van het vuur, dek af en laat 5 à 6 min. staan. Giet de noedels af en spoel ze goed onder koud water.
3 Rooster de pinda’s in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof. Hak ze grof.
4 Snij de slakropjes in repen, spoel en zwier ze droog.
5 Doe de noedels en de sla bij in de kom van het vlees, voeg wat gehakte koriander toe en meng goed. Serveer koel, bestrooid met de pinda’s.
Salade van noedels met rundvlees en gember is een recept van Delhaize