1 Snij de calamarissen in tweeën, in de lengte. Verwijder de resten van het inwendige vlies. Snij de buitenwand voorzichtig in stukken. Bereid een marinade met de knoflook (in tweeën gesneden), de saffraan, het citroensap, de piment d’Espelette, zout en 2 soeplepels olijfolie. Laat gedurende 30 minuten marineren.
2 Hak de kruiden. Maak een vinaigrette met 2 soeplepels olijfolie, de ciderazijn, de mosterd, zout en peper. Stoom de aardappelen. Schil ze terwijl ze nog warm zijn. Snij ze in de lengte in tweeën. Doe de kruiden en de vinaigrette op de aardappelen. Meng goed.
3 Bak de calamarissen op de grill gedurende enkele minuten en draai ze één keer om.
4 Op het bord: verspreid de aardappelsalade en leg er een calamaris op.
Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris is een recept van Delhaize