1 Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak er de gehakte uien en de geperste lookteentjes in aan op zacht vuur. Dek af en laat fruiten.
2 Doe ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het in blokjes gesneden vlees in op hoog vuur.
3 Doe het vlees, wanneer het aan alle kanten mooi bruin gebakken is, bij de uien. Doe het water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de yoghurt toe, de kerrie, 2 eetlepels kokosnoot en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 30’ sudderen op heel zacht vuur.
4 Breng het vlees, wanneer het heel zacht is, op smaak met peper en zout en serveer het warm, bestrooid met koriander en kokosnoot. Werk af met een partje limoen en dien op met basmatirijst.
Lamsstoofpotje met kerrie is een recept van Delhaize