Lamskroon met een korstje, raïta met koriander

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Marinade en saus: meng in een kom de potjes yoghurt, het ½ bosje fijngehakte koriander, 1 koffielepel korianderpoeder, 3 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, zout en peper. Giet de helft van deze marinade in een schaal en voeg 2 in plakjes gesneden lookteentjes toe. Leg er de lamskronen in en wentel ze goed in de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten. Bewaar de resterende saus in een kommetje.
  • 2 Neem het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 3 Laat de lamskronen uitlekken, verwijder al de lookstukjes die er nog rond zitten. Laat ze, in een braadpan, snel aan alle kanten goudbruin bakken in 1 eetlepel olijfolie. Voeg peper en zout toe en leg ze in een ovenschaal.
  • 4 Meng in een kom ½ koffielepel korianderpoeder, 2 geperste lookteentjes, het paneermeel, de verse koriander, de peterselie, de geraspte schil en het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
  • 5 Bedek de lamskronen met deze bereiding om de kruidenkorst te vormen. Laat ze 25 à 30 min. in de oven bakken.
  • 6 Laat ze 5 min. rusten, versnijd ze dan in plakken langs de ribben. Serveer met de raïta en geroosterd naanbrood.

Lamskroon met een korstje, raïta met koriander is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept