1 Marinade en saus: meng in een kom de potjes yoghurt, het ½ bosje fijngehakte koriander, 1 koffielepel korianderpoeder, 3 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, zout en peper. Giet de helft van deze marinade in een schaal en voeg 2 in plakjes gesneden lookteentjes toe. Leg er de lamskronen in en wentel ze goed in de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten. Bewaar de resterende saus in een kommetje.
2 Neem het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Laat de lamskronen uitlekken, verwijder al de lookstukjes die er nog rond zitten. Laat ze, in een braadpan, snel aan alle kanten goudbruin bakken in 1 eetlepel olijfolie. Voeg peper en zout toe en leg ze in een ovenschaal.
4 Meng in een kom ½ koffielepel korianderpoeder, 2 geperste lookteentjes, het paneermeel, de verse koriander, de peterselie, de geraspte schil en het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
5 Bedek de lamskronen met deze bereiding om de kruidenkorst te vormen. Laat ze 25 à 30 min. in de oven bakken.
6 Laat ze 5 min. rusten, versnijd ze dan in plakken langs de ribben. Serveer met de raïta en geroosterd naanbrood.
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander is een recept van Delhaize