1 Hak de ui. Pel, ontpit en snij de tomaten in stukken.
2 Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een diepe pan en bak er de varkenskoteletten snel aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze op een bord.
3 Doe 2 eetlepels olie in de pan en fruit er de gehakte ui en het geperste lookteentje in op heel zacht vuur gedurende 5 min.
4 Mix ondertussen de peterselie met het water.
5 Bestrooi het uimengsel met bloem, roer 1 min., voeg dan de witte wijn en de peterseliemix toe. Roer de bakresten los, voeg dan de tomatenblokjes en het laurierblad toe. Leg de koteletten in de saus, zet een deksel op de pan en laat 25 min. op heel zacht vuur stoven.
6 Voeg de olijven toe en laat nog 5 min. stoven zonder deksel.
7 Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met puree met olijfolie.
Gestoofde varkenskoteletten met groene olijven is een recept van Delhaize