Gegrilde dunne lende en salade op Luikse wijze

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 1 kg krielaardappelen
  • 3 2 dunne lendes (ong. 400 g/stuk)
  • 4 600 g prinsessenbonen
  • 5 4 trostomaten
  • 6 1 sjalot
  • 7 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 8 7 eetlepels olijfolie
  • 9 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze 1
  • 0 3 eetlepels azijn op oude wijze 1
  • 1 peper en zout 1
  • 2 Neem het vlees uit de koelkast. 1
  • 3 Kook de aardappelen in de schil en de sperziebonen apart gaar op je eigen manier (kokend water of stomen). Spoel ze onder koud stromend water. 1
  • 4 Halveer de aardappelen en doe ze in een slakom. Voeg de prinsessenbonen toe en de tomaten, eerst in 4 gesneden en dan in plakjes. 1
  • 5 Klop de azijn met peper en zout, voeg dan de mosterd toe, de fijngesnipperde sjalot en 6 eetlepels olijfolie. Giet op de salade, doe er de peterselie bij en meng voorzichtig. 1
  • 6 Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de dunne lendes in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min. per kant grillen, verlaag dan het vuur en laat ze nog verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout. 1
  • 7 Serveer meteen met de salade.

Gegrilde dunne lende en salade op Luikse wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept