Kippenonderbouten gekonfijt in bier

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
  • 2 Leg de kippenonderbouten in een ovenschaal samen met de hele, gepelde lookteentjes, de salieblaadjes, de halve, in blokjes gesneden citroen en de spekblokjes. Kruid met peper en zout en overgiet het geheel met bier.
  • 3 Laat 45 min. in de warme oven bakken, draai de stukken kip regelmatig om.
  • 4 Leg de onderbouten op een bord, giet de saus in een steelpan en laat 2 min. inkoken op hoog vuur. Voeg het bindmiddel toe, laat 1 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout
  • 5 Doe alles terug in de ovenschaal en serveer goed warm, bestrooid met gehakte salie. Dien op met witloofstoemp.

Kippenonderbouten gekonfijt in bier is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Thaise kip met scampi
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met rijst op Griekse wijze
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Creoolse vlees- en visfricassee
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept