Zoek
Kip met dille (Piu cu Smantana)
4
25 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g kipfilet
1 eetlepel olijfolie
1 nootje boter
peper en zout
2 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels fijngehakte dille
2 uien
2 teentjes knoflook
25 cl lichte, verse room
Bereiding
1
Verwarm de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Bak de filets 2 min. aan elke kant op hoog vuur. Zet apart.
2
Fruit, in dezelfde pan, de fijngehakte uien gedurende 5 min. Voeg de geperste lookteentjes toe, roer 2 min., doe er dan de room bij, meng.
3
Leg de kipfilets in de saus, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
4
Voeg de gehakte kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
5
Dien warm op met een salade. Serveer met in de oven gebakken aardappelen, besprenkeld met een beetje olijfolie en bestrooid met fleur de sel.
Kip met dille (Piu cu Smantana) is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept