1 Wrijf de paddenstoelen schoon met een borsteltje of met keukenpapier (was ze niet in water). Snij de grootste in stukken.
2 Kook de pasta “al dente” gaar.
3 Bak ondertussen de pancetta aan in een grote sauteuse zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat de gebakken pancetta uitlekken, maar laat 2 eetlepels vrijgekomen braadvet in de pan.
4 Fruit er de fijngesnipperde sjalotten en de geperste knoflookteentjes in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de paddenstoelen toe en laat ze enkele minuten op middelhoog vuur bakken. Giet er dan de room bij en laat 2 min. sudderen.
5 Voeg de pancetta toe, breng op smaak met peper en zout en doe er de uitgelekte pasta bij. Meng goed en bestrooi met de grofgehakte rucola.
6 erveer meteen met geraspte parmezaan.
Fettucine met bospaddenstoelen en pancetta is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)