1 Pesto met citroengras en gember: verwijder het harde gedeelte van het citroengras, houd enkel het zachte gedeelte over, hak het fijn.
2 Doe het citroengras, de geperste look, de geraspte gember, de geraspte schil en het sap van 1 limoen, 2 eetlepels gehakte koriander, de fijngehakte chilipeper, de koolzaadolie, zout en peper in de kom van de keukenrobot.
3 Mix op middelhoge snelheid. Zet opzij.
4 Verwarm de olijfolie en de boter in een braadpan. Snij de vis in porties en schroei ze snel aan beide kanten op hoog vuur. Verlaag het vuur tot het minimum en laat nog 4 à 5 min. bakken.
5 Verdeel de visfilets over de borden.
6 Bedruip met de pesto.
7 Versier met limoenkwartjes en takjes koriander.
Kabeljauw met pesto met citroengras en gember is een recept van Delhaize