1 Marinade: meng in een grote kom het sap van 1 citroen, de fijngesneden look, de oregano, peper en zout. Voeg 2 eetlepels olijfolie en de blokjes kalkoenfilet toe. Meng, dek af en zet 30 min. in de koelkast.
2 Steek de blokjes kalkoenfilet op brochettestokjes, verwijder de stukjes look. Laat de brochettes op de barbecue of in een grillpan roosteren. Zorg dat het vlees binnenin ook goed gebakken is.
3 Meng ondertussen in een slakom de uitgelekte en onder koud water gespoelde kikkererwten, de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten en de in reepjes gesneden Romeinse sla. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe, 4 eetlepels citroensap, de fijngesnipperde uitjes en de peterselie. Meng goed.
4 Serveer de brochettes met de salade en brood.
Kalkoenspiesjes, salade van kikkererwten is een recept van Delhaize