Kalfsescalopes met sinaasappel

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de sinaasappels goed onder stromend warm water. Snij van 1 sinaasappel de schil heel dun af en snij de schil in fijne staafjes (alles of een deel, volgens eigen smaak). Pers het sap uit de 2 sinaasappels (20 cl).
  • 2 Verwarm de olie en de boter in een braadpan en laat er de kalfslapjes aan beide kanten goudbruin in bakken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en giet de cognac in de pan. Roer de bakresten los, giet er dan het sinaasappelsap en de kalfsfond bij. Laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur, voeg dan het bindmiddel toe. Roer met de garde, laat 1 min. sudderen, voeg dan de room en de schilreepjes toe.
  • 4 Leg de kalfslapjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Serveer warm met verse deegwaren en een groene groente.

Kalfsescalopes met sinaasappel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saltimbocca alla romana
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept