1 Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en zet er een ovenschaal in, groot genoeg voor de 4 koteletten.
2 Snij de champignons in plakjes en bak ze in een pan met 1 eetlepel olie en een scheutje citroensap tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
3 Doe ondertussen 1 klontje boter, 1 eetlepel olie en de helft van de gehakte salieblaadjes in een grote braadpan en bak er 2 koteletten aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de 2 andere koteletten. Laat ze in de oven nog 10 min. verder bakken.
4 Giet ondertussen de Marsala in de braadpan, roer de bakresten los en laat 1 min. op hoog vuur inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 1 min. inkoken. Doe er dan de room en het bindmiddel bij. Roer met de garde en laat 2 min. pruttelen op zacht vuur.
5 Voeg de champignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
6 Serveer de kalfskoteletten met de champignonsaus en verse pasta.
Kalfskoteletten met champignons en Marsala is een recept van Delhaize