2 Pel de knoflook en hak grof. Snijd de aubergines in 2 in de lengte, lepel de pitjes eruit en vul met stukjes knoflook en rozemarijn. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende ± 45 min. Haal de aubergines na de baktijd uit de oven, verwijder de rozemarijn en de knoflook en lepel het vruchtvlees eruit. Mix het vruchtvlees fijn en kruid met peper en zout. Tip: je kunt op deze manier ook kaviaar van courgette of paprika maken. Vervang gewoon de aubergines door 2 courgettes of door 3 paprika’s.
3 Hak de kappertjes en meng samen met de yoghurt onder de auberginekaviaar. Snijd het wit van de lente-ui in fijne ringetjes. Hak de groene kruiden fijn en voeg ze samen met de lente-ui onder de auberginekaviaar. Tip: in dit recept gebruik je dragon en basilicum, maar je kunt evengoed aanvullen met andere verse groene kruiden.
4 Bereid dan de rauwe groentjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes met een mandoline. Snijd de rest van de rauwe groenten in fijne staafjes. Rol de rauwe groentjes in een plakje komkommer en prik vast. Serveer er de auberginekaviaar bij.
Crèmige dips en rauwe groentjes is een recept van Delhaize