Crèmige dips en rauwe groentjes

4
20 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Pel de knoflook en hak grof. Snijd de aubergines in 2 in de lengte, lepel de pitjes eruit en vul met stukjes knoflook en rozemarijn. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende ± 45 min. Haal de aubergines na de baktijd uit de oven, verwijder de rozemarijn en de knoflook en lepel het vruchtvlees eruit. Mix het vruchtvlees fijn en kruid met peper en zout. Tip: je kunt op deze manier ook kaviaar van courgette of paprika maken. Vervang gewoon de aubergines door 2 courgettes of door 3 paprika’s.
  • 3 Hak de kappertjes en meng samen met de yoghurt onder de auberginekaviaar. Snijd het wit van de lente-ui in fijne ringetjes. Hak de groene kruiden fijn en voeg ze samen met de lente-ui onder de auberginekaviaar. Tip: in dit recept gebruik je dragon en basilicum, maar je kunt evengoed aanvullen met andere verse groene kruiden.
  • 4 Bereid dan de rauwe groentjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes met een mandoline. Snijd de rest van de rauwe groenten in fijne staafjes. Rol de rauwe groentjes in een plakje komkommer en prik vast. Serveer er de auberginekaviaar bij.

Crèmige dips en rauwe groentjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav met groentjes, rozijnen en stukjes Quorn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept

Warme Eiersaus
0-10 min -
Bekijk recept
Sauce Tatare
10-20 min -
Bekijk recept
Tomaten In Roomsaus
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme Vruchten Met Whiskey-creme
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept