2 Schei het witte, het groene gedeelte en de wortels van elkaar en zet apart.
3 Kook het witte gedeelte in bouillon met aromatische garnituur (knoflook, wortelen, ui, bouillonblokje) gedurende ± 10 min.
4 Grof hakken van het groene gedeelte en voeg het toe in gezouten kokend water, voeg bakpoeder, laat 5 min. koken.
5 Roer de kaas, voeg de tijm, peper, zout, Espelette peppers, citroen- en limoenschilfers en een beetje olijfolie aan het mengsel toe.
6 Verwijder het witte gedeelte van de prei.
7 Verhit de boter in een pan en voeg tijmtak, bak het witte van de prei aan alle kanten bruin. Als de groene prei gaar is, koel die snel in ijskoud water. Mix tot een gladde coulis.
8 Bereid de tempura meel met bloem en spuitwater.
9 Dompel de preiwortels in het deeg en zet gedurende 2-3 min. in frituurolie van 160°C. 1
0 Maak de vinaigrette: emulgeer prei-coulis met cider azijn, zout, peper en olijfolie. 1
1 Dresseer de borden en serveer direct.
Geroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen is een recept van Delhaize