1 Week de vermicelli 10 minuten en de shiitakes 15 minuten in koud. Verwarm de frituur voor op 170 °C. Schil en snijd de wortel en taro in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Snijd de bieslook fijn. Giet de vermicelli en shiitakes af en snijd fijn. Meng het gehakt met de taugé, fijngesneden ingrediënten, suiker, peper, eieren, nouc nam en oestersaus. Leg 2 loempiavellen op elkaar. Leg op de onderste punt een soort worstje van de vulling en vouw er een loempia’s van. Bestrijk het bovenste puntje met eiwit zodat de loempia dicht blijft zitten. Frituur de loempia’s in 6-7 minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit het frituurvet en laat uitlekken op keukenpapier.
2 Schil de wortel en snijd de wortel en paprika in gelijke kleine stukjes. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de nouc mam, suiker, azijn, een scheutje water en witte peper door elkaar en meng de groente erdoor. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in stukjes. Hak de pinda’s en de koriander grof en meng met de gesneden peper door de dipsaus.
3 Serveer de loempia’s met de sausen, blaadjes sla en munt.
Krokante loempia’s met dipsaus is een recept van 24Kitchen