1 Snijd de kabeljauw in stukken. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met rijstemeel en zout. Bedruppel de kabeljauw met citroensap. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de kabeljauw in circa 6 minuten aan beide kanten lichtbruin maar niet te gaar. Laat de kabeljauw uitlekken op keukenpapier.
2 Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook, gember, kemirinoten, snufje zout en koenjit in de vijzel. Maal de ingrediënten fijn.
3 Verwarm een koekenpan. Voeg het water, azijn en suiker toe aan het mengsel in de pan. Roer goed door en laat het geheel circa 3 minuten sudderen. Snijd de bosuien fijn in schuine stukjes. Pel en snijd de sjalotjes in vieren. Voeg de bosuien en sjalotjes toe aan het mengsel in de koekenpan. Roer het geheel goed door. Leg de kabeljauw in het mengsel in de pan. Schep het kruidenmengsel over de vis. Laat de vis circa 10 minuten koken. Voeg als laatste de zilveruitjes toe aan het visgerecht.
4 Garneer het gerecht met stukjes rode paprika. Selamat makan!
Acar kuning van kabeljauw is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree