Sate Kupang van oma Roos

20
2 uur-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de schouderkarbonade in blokjes. Meng de schouderkarbonade, ketjap asin, ketjap manis, olie, citroensap, zout en peper in een kom. Roer het goed door elkaar.
  • 2 Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui en knoflook in circa 3 minuten bruin. Haal de ui en knoflook uit de pan met een schuimspaan. Maal de ui en knoflook in de vijzel fijn. Voeg de gebakken uien toe aan de vijzel. Maal het mengsel fijn.
  • 3 Voeg het mengsel uit de vijzel, sambal oelek en gula jawa toe aan de vleesblokjes in de kom. Roer alles goed door.
  • 4 Rijg 4 blokjes schouderkarbonade over de lengte aan een satestokje. Gril de sate op het rooster van de barbecue in circa 10 minuten rondom goudbruin en gaar.

Sate Kupang van oma Roos is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Prinsessentaart
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Groenteroostaart
2 uur-
Bekijk recept
Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept