1 Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de rode en groene pepers schuin fijn. Schil de kentjoer. Maal de kentjoer fijn in de vijzel. Snijd de laos in kleine schijfjes. Kneus de sereh en snijd in grote stukken. Meng de ui, knoflook, pepers, laos, daun salam, daun djeroek poeroet en sereh in een kom.
2 Snijd de tempeh en tahoe in plakken van 1 cm. Snijd de tahoe plakken diagonaal door.
3 Verwarm olie in een pan. Meng het mengsel uit de kom en de kentjoer in de pan. Roer goed door. Week de petehbonen circa 1 minuut in heet water. Voeg de petehbonen, santen, zout en bouillonblokje toe aan het mengsel in de pan.
4 Snijd de gerookte zalmbuiken in vieren. Meng de tempeh, tahoe en tahoe pong met het mengsel in de pan. Snijd de uiteinden van de blimbing wuluh eraf. Halveer de blimbing wuluh en voeg ze toe aan de pan.
5 Voeg als laatste de gerookte zalm toe aan het geheel. Laat het nog circa 5 minuten sudderen.