1 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijd de courgette in stukjes. Pel en snipper de knoflook en sjalotten fijn. Snijd de dragon en bieslook fijn. Houd de helft van de bieslook achter. Haal de harde steeltjes van de zeekraal en lamsoor.
2 Bestrooi de tongfilets lichtjes met zout en peper. Verhit de boter in twee koekenpannen en bak de tongfilets rondom lichtbruin. Blus af met de cider en laat 1 minuut doorkoken. Schep de vissen uit de pan. Houd ze warm onder aluminiumfolie of onder een bord. Voeg voor de saus de mosterd, crème fraîche, cider, dragon en helft van de bieslook aan de pan toe en laat een paar minuutjes inkoken.
3 Kook intussen de pappardelle in het kokende water al dente. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de sjalotten en knoflook even aan. Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze beetgaar. Voeg vervolgens de zeekraal en lamsoor toe en bak een minuutje mee. Giet de pappardelle af en meng het met de groenten. Breng op smaak met peper.
4 Schep de pasta op een grote schaal of verdeel het over vier borden. Leg de tongfilets erop en lepel de saus erover. Snijd de citroenen in partjes. Bestrooi het gerecht met de overige bieslook en geef er partjes citroen bij.
Tongfilets in appelcidersaus met pappardelle en groenten is een recept van 24Kitchen