1 Klop de eidooier met het zout, het limoensap en mosterd met een garde glad. Voeg al kloppend en druppel voor druppel zonnebloemolie toe tot het mengsel bindt. Voeg daarna de resterende olie in een straaltje toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
2 Steek de barbecue aan. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze tussen de kolen van de barbecue gaar.
3 Schil de asperges met een dunschiller. Snijd 2-3 cm van de onderkanten af. Kook de asperges met de kopjes omhoog in de aspergepan in 10-12 minuten gaar. Je kan ze ook stomen, dit duurt een kwartiertje.
4 Haal de harde steeltjes van de zeekraal. Leg de zalm op de zeekraal op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Leg de zalm op de barbecue en doe de deksel op de barbecue. Rooster de zalm op de barbecue in 10-20 minuten medium gaar (afhankelijk van de hitte van de barbecue en het formaat van de vis).
5 Maak de lamsoor aan met wat olijfolie, limoensap, zout en peper. Snijd de bieslook en dragonblaadjes en voeg ze toe aan de lamsoor.
6 Presenteer de asperges met de zalm, de lamsoorsalade, gepofte aardappels en limoenmayonaise op een mooie schaal.
Texelse asperges met zalm van de BBQ is een recept van 24Kitchen