Texelse asperges met zalm van de BBQ

4
45 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eidooier met het zout, het limoensap en mosterd met een garde glad. Voeg al kloppend en druppel voor druppel zonnebloemolie toe tot het mengsel bindt. Voeg daarna de resterende olie in een straaltje toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • 2 Steek de barbecue aan. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze tussen de kolen van de barbecue gaar.
  • 3 Schil de asperges met een dunschiller. Snijd 2-3 cm van de onderkanten af. Kook de asperges met de kopjes omhoog in de aspergepan in 10-12 minuten gaar. Je kan ze ook stomen, dit duurt een kwartiertje.
  • 4 Haal de harde steeltjes van de zeekraal. Leg de zalm op de zeekraal op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Leg de zalm op de barbecue en doe de deksel op de barbecue. Rooster de zalm op de barbecue in 10-20 minuten medium gaar (afhankelijk van de hitte van de barbecue en het formaat van de vis).
  • 5 Maak de lamsoor aan met wat olijfolie, limoensap, zout en peper. Snijd de bieslook en dragonblaadjes en voeg ze toe aan de lamsoor.
  • 6 Presenteer de asperges met de zalm, de lamsoorsalade, gepofte aardappels en limoenmayonaise op een mooie schaal.

Texelse asperges met zalm van de BBQ is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Quesadillas van de BBQ
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Tongfilets in appelcidersaus met pappardelle en groenten
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Texelse lamsbout in hooi met tuinbonensalade en venkeltzatziki
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokkelsoep met witbier en zomerse salade met oesters
30 min-
Bekijk recept