1 Meng de bloem met het zout. Snijd de boter door de bloem. Voeg koud water toe en meng kort door. Zet circa 5 à 10 minuten in de vriezer.
2 Verwarm de vorm voor op 200C. Vet de vorm in en smelt de rest van de boter. Giet de gesmolten boter in de taartpan en bestrooi met de suiker. Schil en snijd de appel in partjes en vervolgens in dunne plakjes. Leg de appelplakjes dakpansgewijs op het suiker-botermengsel. Rol het deeg dun uit, steek er een cirkel uit en leg over de appelplakjes in de vorm. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Keer de taart om en serveer direct.
3 Tip: Het overgebleven bladerdeeg kun je gemakkelijk bewaren in de vriezer of koelkast. Je kunt het ook gebruiken om Issa’s makkelijke perentaartjes mee te maken, zie het recept hieronder.
4 Schil en snijd de peren in stukken. Meng de stukken peer met de basterdsuiker en de kaneelpoeder. Rol het bladerdeeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek 8 cirkels uit het bladerdeeg en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de peren op het midden van de cirkels en vouw het deeg eromheen als een soort zakje. Bestrijk met losgeklopt ei, strooi wat suiker op de bovenkant en bak de taartjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Tarte tatin & makkelijke perentaartjes is een recept van 24Kitchen