Zoek
Aziatisch gevulde courgette & gehaktballetjes in pindasaus
4
30 min-
24Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1.5 courgette
200 g half-om-halfgehakt
1 el gebakken uitjes
0.5 ei
2 el paneermeel
1 tl sambal
1 tl ketchup
2 tl gemalen ketoembar
200 g volkorenrijst
1 rode paprika
1 rode ui
zonnebloemolie
1 tl kurkuma
1 el hoisinsaus
0.5 bos bieslook
200 g half-om-halfgehakt
0.5 ei
1 el maïszetmeel
1 el hoisinsaus
1 tl 5-spices
1 tl sambal
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 serehstengel
1 el zonnebloemolie
200 ml melk
2 el ketjap
1 el sambal oelek
2 el pindakaas
2 el donkerbruine basterdsuiker
1 boerenbrood
4 stronkjes little gem
2 el gebakken uitjes
kroepoek
olie om in te bakken
ovenschaal
wok
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten zodat je een schuitje hebt.
3
Meng het gehakt met de gebakken uitjes, ei, een kwart van de paneermeel, sambal, ketchup en de ketoembar. Kneed goed door elkaar.
4
Breng het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper.
5
Vul de courgettes met het gehakt en bestrooi de bovenkant met wat extra paneermeel.
6
Bak de courgettes in een ovenschaal in circa 25 minuten gaar.
7
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8
Snijd de courgette in blokjes.
9
Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in gelijke repen. 1
0
Pel en hak de knoflook. Pel en snijd de rode ui in partjes. 1
1
Verhit een scheutje olie in de wok. Wok ui, kurkuma, ketoembar, rode paprika en courgette circa 4 minuten in de olie. 1
2
Breng het geheel op smaak met de hoisinsaus. 1
3
Serveer de gevulde courgettes met de rijst en de wokschotel. 1
4
Hak de bieslook fijn en meng met gehakt, ei, maïszetmeel, hoisinsaus, 5-spicespoeder en sambal. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballetjes. 1
5
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin. 1
6
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Kneus de sereh. 1
7
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit sjalot, knoflook, gember en sereh circa 2 minuten. 1
8
Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus. 1
9
Voeg de suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is. 2
0
Schep de gehaktballetjes in de saus en laat circa 10 minuten garen op laag vuur. 2
1
Snijd het boerenbrood en serveer de gehaktballetjes met het brood, little gem, gebakken uitjes en kroepoek.
Aziatisch gevulde courgette & gehaktballetjes in pindasaus is een recept van
24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakmie met surimi
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatisch visje met broccolisalade
30 min-
Bekijk recept
Aziatische bierkip
45 min-
Bekijk recept
Aziatisch haringhapje
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept