1 Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg samen met de honing toe aan de slagroom. Breng de room aan de kook en laat even trekken. Hak en smelt de chocolade. Giet de warme room op de chocolade en roer tot er een egaal glad mengsel ontstaat. Roer tot slot de boter erdoor met de staafmixer. Schep de ganache in een spuitzak met gladde spuitmond en laat circa 3 uur afkoelen. Spuit dopjes ter grootte van een truffel op een vel bakpapier. Druk met een ander vel bakpapier iets plat en laat 1 nacht op een koele plek opstijven. Knip cellofaanpapier in kleine vierkantjes. Knip net zoveel vierkantjes als gespoten ganachedopjes.
2 Hak de chocolade en smelt twee derde au bain-marie. Roer de rest van de gehakte chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost. De chocolade mag niet warmer dan 31 °C zijn. Bekijk hier de video voor het tempereren van chocolade. Bestrijk de onderkant van de ganachedoppen met geënte chocolade en laat uitharden. Haal de ganachedoppen met een bonbonvork door de geënte chocolade. Leg een beetje bladgoud op de bonbons en dek af met een stukje cellofaanfolie. Laat de bonbons uitharden en verwijder het cellofaan.
Palet d'Or bonbons is een recept van 24Kitchen