1 Rasp de schil van één sinaasappel. Pers alle sinaasappels uit. Pel en snijd de knoflook fijn. Doe het sinaasappelsap met de rasp, honing, knoflook en cayennepeper in een steelpan, breng aan de kook en kook de vloeistof in tot de helft. Laat afkoelen en voeg zout, peper en de olijfolie toe. Leg de kippenvleugels in deze marinade en laat afgedekt minstens 3 uur marineren.
2 Kook de maïskolven 10 minuten voor. Maak intussen de boter: snijd de chilipeper fijn. Snijd de stelen van de korianderbos en snijd de stelen fijn (bewaar de blaadjes voor de salade). Rasp de schil van de limoen. Meng met behulp van een vijzel de chilipeper, korianderstelen, limoenrasp en zout door de boter.
3 Steek de barbecue aan en rooster de kip om en om goudbruin en gaar in 20-30 minuten. Bestrijk de kippetjes tijdens het roosteren met de marinade. Rooster de maïskolven op de barbecue en serveer ze met de kruidenboter. Laat deze er lekker overheen smelten.
4 Verdeel driekwart van de linzen over een mooie platte schaal. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en verdeel deze over de schaal. Maak de salsa: snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes. Snijd de jalapeñopeper fijn. Pluk en snijd of scheur de korianderblaadjes. Meng al deze ingrediënten in een kom. Breng op smaak met zout, peper en limoensap en verdeel de salsa over de saladeschaal. Snijd de avocado in plakjes en leg deze op de salade (maak er evt. een roos van). Sprenkel er wat limoensap over. Snijd de radijzen in plakjes. Verdeel de rode uien (eventueel gemarineerd*) en radijsjes over de salade. Bestrooi met de overige linzen en strooi er nog wat korianderblaadjes over.
5 Serveer de kippenvleugels met de geroosterde maïs, chili-korianderboter en de lekkere linzensalade.
6 Snijd 2 rode uien in smalle partjes. Meng 2-3 eetlepels witte wijnazijn met een schepje suiker en een scheutje water. En marineer de uien hierin. Zo worden ze wat milder van smaak.
Geroosterde kippenvleugels met linzensalade en maïs is een recept van 24Kitchen