1 Snijd de andijvie fijn. Pel en snijd de uien fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien, knoflook en tijm circa 3 minuten. Voeg de andijvie toe aan de pan, roer even door en blus af met de wijn. Kook de wijn 1 minuut en voeg dan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en kook 5 minuten door. Pureer de soep met een staafmixer en voeg een eetlepel roomkaas toe. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het brood in blokjes, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en sprenkel er olie overheen. Bak het brood in de oven in circa 5 minuten krokant. Leg de plakjes ham op een snijplank, bestrijk ze met een dikke laag roomkaas en rol ze op. Snijd de rolletjes doormidden. Maal de kruiden in het bakje van de staafmixer met een scheutje water, olijfolie, rasp en sap van de citroen en een snufje zout zo fijn mogelijk en voeg toe aan de soep.
2 Schep de soep in een diep bord. Leg de hamrolletjes erin en bestrooi met croutons.
Andijviesoep met hamrolletjes is een recept van 24Kitchen