1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Meng de bloem met de bakpoeder. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met het vanillemerg zacht. Splits de eieren. Klop de eiwitten met een deel van de suiker stijf. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en de yoghurt door de boter. Voeg de bloem in delen toe en roer als laatste de honing en het zout door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.
3 Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd de yoghurttaart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste plak met bramenjam en verdeel de slagroom daarover. Dek af met de bovenste plak en strijk de zijkant van de taart glad.
4 Klop de eiwitten met een klein beetje suiker tot stijve pieken. Breng in een pan het water met de resterende suiker aan de kook tot 121 ºC. Giet de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwit en klop het eiwit koud. Schep het eiwit in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
5 Spuit met het Italiaans schuim kruislings banen over de taart vanaf de rand. Spuit een extra rand schuim langs de bodem. Brand het schuim af met de gasbrander. Verdeel de bramen tussen het eiwit en verkruimel het afgekoelde Victoriabeslag over de taart.