1 Leg de sukadelappen een half uurtje in de helft van de witte wijnazijn en water. Snijd de sukadelappen in gelijke blokjes. Pel en snipper de uien grof. Verhit de roomboter in de pan en bak de sukadelappen met de ui rond om aan. Blus af met de wittewijn azijn. Voeg de appelstroop, kruidnagels, laurier en ontbijtkoek toe. Kook op zacht vuur circa 3 uur in. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
2 Schil de aardappels en snijd ze in frietvorm door eerst de aardappel over de lengte in plakken van circa 1 centimeter te snijden en vervolgens deze plakken in repen van 1 bij 1 centimeter te snijden. Verwarm de frituur voor tot 160 °C. Snijd de aardappels in dikke repen, was ze en maak ze goed droog tussen een theedoek. Bak de frites circa 5 minuten voor. Zet de frituur op 180 °C en bak de frites af. Laat de frites uitlekken op keukenpapier, breng op smaak met zout en serveer met de saus.
3 Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Neem dus je tijd en klop stevig door tot de mayonaise vol en romig is. Proef of je hem lekker vind. Anders eventueel op smaak brengen met nog een beetje zout en peper.