1 Breng het karkas in een pan met zoveel water zodat het karkas net onder staat aan de kook. Halveer de knolselderij. Schil en snijd een helft in stukken en bewaar de rest in vershoudfolie in de koelkast. Pel en snijd de ui in stukken. Snijd twee derde van de winterpenen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukjes. Voeg de groente, laurier en de kruiden toe aan de pan. Vouw van een vierkant bakpapier een soort pijltje door steeds de diagonalen punten naar elkaar toe te vouwen. Snijd dan de breedste kant er af en vouw hem weer open zodat je een rondje hebt. Leg het rondje bakpapier op de bouillon en laat op laag vuur 1,5 tot 2 uur tegen de kook aan trekken.
2 Pluk de basilicum en de helft van de peterselie. Bewaar de rest in een diepvrieszakje in de vriezer. Pureer de kruiden met olijfolie extra vierge, sap van de citroen en het water zo glad mogelijk. Zeef het kruidenmengsel en schenk het vocht in ijsblokjeszakjes en bevries ze in circa 2 uur.
3
4 Schep de soep in borden.
Eigentijdse kippensoep is een recept van 24Kitchen