1 Overgiet de kipkluifjes met kokend water, dek af met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten staan.
2 Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3 Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
4 Schil en snijd de winterpeen en pastinaken in repen. Kook in de pan met water in circa 5 minuten beetgaar. Giet af, spoel koud met water en laat goed uitlekken.
5 Haal de kipkluifjes uit het water en dep een beetje droog met keukenpapier.
6 Meng de maïzena en de bloem door elkaar en wentel de kipkluifjes erdoor.
7 Verhit een laagje olie van circa 1 centimeter in een pan en bak de kipkluifjes in 10 minuten rondom krokant en gaar.
8 Smelt in een pan de suiker in een beetje water en laat het lichtbruin karamelliseren. Voeg de kipkluifjes en de pecannoten toe. Roer goed door elkaar zodat er om ieder kippenvleugeltje een laagje karamel zit.
9 Snijd de kool in reepjes. 1
0 Smelt de boter in een pan en stoof de kool hierin in circa 8 minuten gaar. Voeg de pastinaken en wortels en eventueel een scheutje water toe en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 1
1 Schep de zilvervliesrijst en de groente op bord. Schep de kipkluifjes in karamel erbij.
Kipkluifjes met karamelsaus is een recept van 24Kitchen