2 Verhit de boter in een grote pan en bak de spekjes hierin in circa 5 minuten krokant.
3 Snijd de aardappels in kleine blokjes en voeg toe aan de spekjes. Schenk het water erbij, verkruimel de bouillonblokjes erboven, voeg de laurier en tijm toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur circa 15 minuten trekken.
4 Bestrooi de kippendijen met een beetje zout en versgemalen peper, bestrijk met een beetje olijfolie om in te bakken en gril in circa 7 minuten rondom gaar.
5 Snijd de kool in dunne reepjes.
6 Halveer de tomaatjes. Voeg met de kool toe aan de soep en laat nog 15 minuten koken.
7 Snijd voor de croutons het brood in blokjes en bak in een koekenpan in circa 5 minuten krokant.
8 Snijd de kippendijen in stukjes.
9 Schep de soep in bord en verdeel er kippendijen en croutons over.
Maaltijdsoep van savooiekool is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote