Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen. Snijd de tomaten in blokjes. Bewaar ook het vocht en de zaadjes, want daar zit veel smaak in. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien en zoete aardappel circa 4 minuten. Voeg de knoflook, chilivlokken en het paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en voeg de tomatenblokjes met vocht en zaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in circa 12 minuten gaar. Roer de gepofte paprika’s erdoor en pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en hak de koriander fijn en garneer de soep met de koriander.
Soep van gepofte paprika is een recept van 24Kitchen