Verwarm een frituurpan voor op 150 °C. Schil en snijd de aardappels in gelijke blokjes. Was en droog de aardappelblokjes en frituur ze in circa 6 minuten gaar. De precieze baktijd is afhankelijk van het formaat van de aardappelblokjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de bosuien in schuine ringen. Snijd de gepofte paprika’s in repen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de uien goudbruin en gaar. Klop de eieren goed los in een ruime kom en meng met de aardappelblokjes, ui, bosui en gepofte paprika’s en breng op smaak met het gemberpoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Verhit de olijfolie en de boter in een antiaanbakpan en schenk het mengsel erin. Bak de tortilla circa 20 minuten op laag vuur tot de bovenkant gestold is en de onderkant en zijkanten goudbruin zijn. Keer de tortilla om met behulp van een bord of een deksel. Laat de tortilla nog 5 minuten op de andere kant garen.
Tortilla met gepofte paprika is een recept van 24Kitchen