2 Halveer de aubergines in de lengte. Kerf het vruchtvlees van de aubergine diagonaal in met een scherp mes. Wrijf de aubergines in met olijfolie, ras el hanout en een beetje zout. Leg de aubergines met de platte kant naar beneden in een ovenschaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en gaar de aubergines circa 45 minuten in de oven.
3 Pel en snipper de uien. Pluk en hak de peterselie fijn. Verwijder de kroontjes van 5 tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel 5 tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen. Snijd de tomaten in blokjes. Bewaar ook het vocht en de zaadjes. Pel en pers de teentjes knoflook uit.
4 Verhit voor het gehaktmengsel olie in een pan, voeg de uien en het gehakt toe en bak circa 3 minuten. Voeg de specerijen toe en breng op smaak met een beetje zout. Voeg de peterselie, tomaten en knoflook toe en roer goed door. Kook met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal. Meng het gehaktmengsel met het vruchtvlees van de aubergines, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en schep de vulling in de uitgeholde aubergine. Snijd de resterende tomaten in plakjes en leg ze op de aubergines. Bestrooi met geraspte kaas. Gratineer de aubergines circa 6 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
Flauwgevallen imam (Gevulde aubergine) is een recept van 24Kitchen