2 Snijd de varkenshaas in blokjes en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
3 Verwarm een koekenpan en rooster de chilipeper in zijn geheel tot hij begint te geuren. Pel de knoflook, pluk de oregano en pel en snijd de rode ui. Pureer de kruidenpasta, sinaasappelsap, azijn, oregano, rode ui, knoflook in de blender tot een stevig mengsel.
4 Knip de bananenbladeren op maat van de braadslee en rooster ze circa 20 seconden aan beide kanten. Spreid de bananenbladeren in de braadslede. Verdeel het vlees over de bladeren. Voeg het sinaasappel-kruidenmengsel toe aan het vlees en dek het vlees af met bananenbladeren. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en gaar het vlees circa 3,5 uur in de oven.
5 Snijd de rode ui en habanero peper in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en peper. Laat de ui en peper een paar minuten afkoelen en voeg het sap van de limoen toe.
6 Verhit een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de knoflook en fruit de knoflook en de cuitlacoche circa 2 minuten. Snijd de koriander fijn en voeg de koriander en een snufje zout toe. Zet het mengsel aan de kant. Verwarm de tortilla’s om en om in een andere pan. Laat de tortilla’s in de pan liggen en schep een eetlepel van het cuitlacochemengsel in het midden. Bestrooi met geraspte kaas en vouw de tortilla’s dubbel.
7 Serveer de quesadillas met cuitlacoche met zure room en Mexicaanse rijst.
8 Cuitlacoche is een maïszwam die dateert uit de tijdperk van de Azteken en wordt gegeten als een delicatesse omdat het een rijpingsproces doorgaat en niet altijd even snel te ontdekken is.