1 Wel de rozijnen circa 1 uur in handwarm water. Hak de walnoten en meng met de rozijnen, whisky en de suiker. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg de sinaasappelrasp met de sinaasappellikeur toe. Laat de vulling liefst een nacht afgedekt wellen.
2 Halveer het vanillestokje in de lengte en schaap het merg eruit. Rasp de schil van de citroen. Maak een kuiltje in de bloem. Meng in het kuiltje witte wijn, ei, eidooier, citroenrasp, vanillemerg, suiker en olie. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, voeg de bakpoeder toe kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast. Verdeel het deeg in 4 porties.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol de porties deeg uit tot dunne stroken met de pastamachine. Snijd de strook met de kartelroller bij tot een baan van circa 5 centimeter breed. Verdeel een dun laagje vulling in het midden van de deegstrook. Klap het deeg dicht over de vulling en rol de strook op in een spiraal met de opening naar boven. Zet de spiraal vast met satéprikkers en plaats op een bakplaat met bakpapier. Bak de feesttaartjes in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de honing, bestrijk de gebakjes hiermee en bak nog 5 minuten. Bestrooi de gebakjes met poedersuiker.
Italiaanse feesttaartjes is een recept van 24Kitchen