Stella di pan brioche

8
2 uur-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met suiker en gist in de mengkom. Meng eieren en melk erdoor en kneed circa 2 minuten tot alles samenkomt. Voeg het zout toe. Voeg beetje bij beetje de boter door en kneed in circa 5 minuten op de hoogste stand tot een soepel deeg. Leg het deeg in een met bloem bestoven mengkom, dek af met plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen op een warme plaats.
  • 2 Verwarm de oven voor op 150°C. Rooster de hazelnoten in circa 15 minuten goudbruin en laat afkoelen. Verwarm de melk tot het kookpunt. Hak de chocolade en giet de hete melk erop. Roer tot een gladde chocoladesaus. Maal de hazelnoten met de suiker en de olie tot een kleverige pasta. Voeg de chocoladesaus toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Laat de pasta iets opstijven in de koelkast.
  • 3 Kneed het gerezen deeg door en verdeel in vier gelijke bollen. Bestrooi het deeg met een beetje bloem en dek af met plasticfolie. Laat de deegbollen nogmaals 30 minuten rijzen. Rol de gerezen deegbollen uit tot platte schijven van circa 30 centimeter doorsnede. Leg iedere schijf tussentijds in de koeling op een vel bakpapier. Bestrijk elke schijf met een laagje hazelnootpasta en stapel de schijven op elkaar.
  • 4 Plaats een kommetje of ronde deegsteker op het midden en snijd de deegstapel in 16 gelijke punten. Pak twee punten naast elkaar en draai deze van elkaar af, twee keer om hun eigen as zodat er spiralen ontstaan. Doe dit met alle punten. Pak de uiteindes van de twee punten naast elkaar op, plak deze samen en vouw het uiteinde onder het deeg. Doe dit met alle punten. Dek de brioche af met plasticfolie en laat nog circa 30 minuten narijzen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer een eidooier met melk los en bestrijk het hele brood hiermee. Bak de brioche in circa 30-35 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.

Stella di pan brioche is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brioche (eierbrood)
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brioche met gepocheerd ei
20 min
Bekijk recept
Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brioche met hazelnootpasta en kersen
10 min
Bekijk recept

Bocholter blonde
Bekijk recept
Macaronischotel met gehakt en verse groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept