1 Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
2 Schil en snijd de bospenen in gelijke stukken.
3 Breng de aardappels samen met de bospenen in een laagje water aan de kook, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook het geheel in circa 15 minuten gaar.
4 Schil en snijd de uien in stukjes.
5 Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de uien op laag vuur onder af en toe roeren in circa 10 minuten goudbruin en zacht.
6 Smelt voor de mosterdsaus de boter in een pan en meng met een garde de mosterd en de azijn erdoor. Laat de saus niet koken.
7 Breek de corned beef in stukjes.
8 Giet de aardappels met wortels af maar bewaar het kookvocht. Stamp voor de American ness de aardappels en wortels fijn met een pureestamper en breng op smaak met versgemalen peper. Meng de corned beef en de gebakken uien erdoor.
9 Snijd de bieslook fijn en meng door de mosterdsaus. 1
0 Schep de American ness op bord en lepel de mosterdsaus eroverheen.
American ness (Aardappel-uienstamppot met corned beef) is een recept van 24Kitchen