Zelfgemaakte hamburgers

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het gehakt op kamertemperatuur komen.
  • 2 Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • 3 Schil en halveer de bieten.
  • 4 Kook de bieten in circa 15 minuten gaar.
  • 5 Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
  • 6 Breek het ei in een grote kom en voeg gehakt, knoflook en ui toe.
  • 7 Knijp het beschuit fijn boven de kom en bestrooi met zout en peper. Kneed het gehakt door elkaar en rol er 8 ballen van.
  • 8 Verhit een scheutje olie in een koekenpan en voeg een klontje boter toe voor de smaak.
  • 9 Leg de ballen gehakt in de pan, druk ze plat tot een burger en bak ze om en om in circa 5 minuten goudbruin. • Leg de deksel op de pan en laat ze op laag vuur nog circa 8 minuten sudderen. 1
  • 0 Snijd de tomaten, komkommer en augurken in plakken. 1
  • 1 Maak de bladeren van de sla los, was en droog ze. 1
  • 2 Giet de bieten af en spoel ze koud met water. Pel en snijd de bieten in plakken. 1
  • 3 Pel en snijd de rode ui in halve ringen. 1
  • 4 Pureer de ingrediënten van de volwassen hamburgersaus met een staafmixer tot een gladde saus. 1
  • 5 Meng de ingrediënten voor de kindersaus in een aparte kom. 1
  • 6 Snijd de broodjes open, leg de hamburgers erop en beleg met de saus en groente.

Zelfgemaakte hamburgers is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Real American hamburger
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept