2 Leg de rijstnoedels in een kom en schenk het hete water eroverheen. Laat de noedels circa 10 minuten wellen en vervolgens uitlekken.
3 Was de mosselen in een ruime bak met stromend water. Controleer of de mosselen allemaal goed gesloten en heel zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet.
4 Snijd de gember in plakjes.
5 Kneus het citroengras en leg er een knoop in.
6 Verhit een scheut arachideolie in een wok en wok de mosselen op hoog vuur tot de mosselen open staan.
7 Voeg het citroengras, gember en de kurkuma toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het kippenbouillonblokje, kokosmelk en een scheutje water toe en kook de mosselen circa 7 minuten tot ze gaar zijn.
8 Schil en rasp de winterpeen grof.
9 Halveer de rode paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in gelijke blokjes. 1
0 Ontdooi de doperwten eventueel onder warm water en laat uitlekken. 1
1 Meng de paprika’s, doperwten en de wortel door de rijstnoedels. Breng op smaak met een klein scheutje sesamolie, een beetje zout en versgemalen peper. 1
2 Serveer de Thaise gewokte mosselen met de rijstnoedelsalade en bestrooi de salade met cashewnoten.
Thaise gewokte mosselen is een recept van 24Kitchen