2 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg een snufje zout toe.
3 Voeg de spinazie toe en bak kort mee. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en schep het in een kom. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met versgemalen peper.
4 Verwijder het vel van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn. Meng met het spinazie-ricottamengsel.
5 Halveer de citroen.
6 Snijd voor de gremoulata de rucola en de peterselie grof en meng met de kappertjes, een scheutje olijfolie extra vierge, het sap van een halve citroen, een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de ander helft van de citroen in 4 partjes.
7 Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen circa 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
8 Bouw de lasagne op 4 borden. Begin met een lasagnevel, dan een flinke lepel makreelspinaziemengsel en garnalen. Herhaal dit nog 2 keer en schep de gremoulata erop. Serveer met citroenpartjes.
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen is een recept van 24Kitchen