Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen

4
30 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg een snufje zout toe.
  • 3 Voeg de spinazie toe en bak kort mee. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en schep het in een kom. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met versgemalen peper. 
  • 4 Verwijder het vel van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn. Meng met het spinazie-ricottamengsel.
  • 5 Halveer de citroen.
  • 6 Snijd voor de gremoulata de rucola en de peterselie grof en meng met de kappertjes, een scheutje olijfolie extra vierge, het sap van een halve citroen, een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de ander helft van de citroen in 4 partjes.
  • 7 Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen circa 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
  • 8 Bouw de lasagne op 4 borden. Begin met een lasagnevel, dan een flinke lepel makreelspinaziemengsel en garnalen. Herhaal dit nog 2 keer en schep de gremoulata erop. Serveer met citroenpartjes.

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle tapenade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept