1 Was de mosselen en verwijder de mosselen die openstaan en niet sluiten als je ermee op het aanrecht tikt.
2 Pel en snipper 1 ui.
3 Pel en snijd de knoflook fijn.
4 Snijd 2 tomaten in blokjes.
5 Verwijder indien nodig het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
6 Hak de peterselie fijn.
7 Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten. Voeg de tomaten en peterselie (houd een beetje apart voor de tdressing) toe en bak 3 minuten mee. Schenk de wijn erbij en voeg de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en gaar de mosselen 5 minuten. Schud de pan een keer om en gaar de mosselen tot ze openstaan.
8 Pel en snipper de resterende ui.
9 Meng voor de dressing de azijn met een beetje zout en versgemalen peper en meng er de helft van de olijfolie extra vierge door. Voeg de ui en de resterende peterselie toe. 1
0 Snijd de rest van de tomaten in halve plakjes en meng de dressing erdoor. 1
1 Snijd het stokbrood in schuine stukjes en druppel er olijfolie extra vierge over. 1
2 Schep de mosselen met een beetje kookvocht op bord. Schep de tomatensalade erbij en leg het brood erbij.
Spaanse mosselen met tomatensalade is een recept van 24Kitchen