Palmkoolpakketjes met macaroni en blauwe kaas

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
  • 2 Verwijder de harde nerven van de palmkool. Blancheer de bladeren circa 3 minuten in het water, spoel direct koud en laat uitlekken.
  • 3 Kook de macaroni in dezelfde pan water in circa 8 minuten gaar. Maak ondertussen de kaassaus.
  • 4 Giet de macaroni af en spoel met lauwwarm water. Meng de macaroni door de kaassaus.
  • 5 Leg de palmkoolbladeren verticaal op een snijplank. Schep een lepel macaroni op de bladeren en rol tot strakke rolletjes.
  • 6 Schep de overige macaroni op de bodem van een ovenschaal. Leg de rolletjes tegen elkaar aan bovenop de macaroni.
  • 7 Smelt de boter in een pan. Voeg in één keer de bloem toe en gaar de roux circa 3 minuten.
  • 8 Voeg scheutje voor scheutje de witte wijn en daarna de melk toe. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Laat de saus circa vijf minuten doorkoken.
  • 9 Brokkel de blauwe kaas in stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. 1
  • 0 Voeg de kaas en de lente-ui toe aan de saus en roer tot de kaas is opgelost en de saus dikker is. Breng op smaak met peper en zout. 1
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. 1
  • 2 Pel de knoflook en de sjalot. 1
  • 3 Mix in het bakje van de staafmixer de knoflook, sjalot, pijnboompitten en kervel met rasp en sap van de citroen. Voeg een flinke scheut olijfolie toe. 1
  • 4 Verdeel de kruidendressing over de palmkoolrolletjes. 1
  • 5 Brokkel de blauwe kaas over de rolletjes en gratineer de schotel circa 10 minuten in de oven.

Palmkoolpakketjes met macaroni en blauwe kaas is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept