1 Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
2 Verwijder de harde nerven van de palmkool. Blancheer de bladeren circa 3 minuten in het water, spoel direct koud en laat uitlekken.
3 Kook de macaroni in dezelfde pan water in circa 8 minuten gaar. Maak ondertussen de kaassaus.
4 Giet de macaroni af en spoel met lauwwarm water. Meng de macaroni door de kaassaus.
5 Leg de palmkoolbladeren verticaal op een snijplank. Schep een lepel macaroni op de bladeren en rol tot strakke rolletjes.
6 Schep de overige macaroni op de bodem van een ovenschaal. Leg de rolletjes tegen elkaar aan bovenop de macaroni.
7 Smelt de boter in een pan. Voeg in één keer de bloem toe en gaar de roux circa 3 minuten.
8 Voeg scheutje voor scheutje de witte wijn en daarna de melk toe. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Laat de saus circa vijf minuten doorkoken.
9 Brokkel de blauwe kaas in stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. 1
0 Voeg de kaas en de lente-ui toe aan de saus en roer tot de kaas is opgelost en de saus dikker is. Breng op smaak met peper en zout. 1
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. 1
2 Pel de knoflook en de sjalot. 1
3 Mix in het bakje van de staafmixer de knoflook, sjalot, pijnboompitten en kervel met rasp en sap van de citroen. Voeg een flinke scheut olijfolie toe. 1
4 Verdeel de kruidendressing over de palmkoolrolletjes. 1
5 Brokkel de blauwe kaas over de rolletjes en gratineer de schotel circa 10 minuten in de oven.
Palmkoolpakketjes met macaroni en blauwe kaas is een recept van 24Kitchen