Bestrooi de konijnenbouten met bloem. Verhit boter en olijfolie in een koekenpan en braad de konijnbouten rondom goudbruin. Meng de wijnazijn met de suiker tot de suiker is opgelost en blus het konijn ermee af. Zet het vuur uit. Schil en snijd de bospeentjes in stukjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd het wit van de prei in plakjes van circa 1 centimeter. Verhit een scheut olie in een stoofpan en fruit de groente en kappertjes circa 3 minuten. Leg de konijnbouten in de stoofpan. Voeg de rozemarijn, marjolein en rode wijn toe en zorg dat de konijnenbouten onder staan. Vul eventueel aan met een scheut water. Rasp en pers de limoen uit boven de pan. Stoof het konijn in circa 2 uur en 30 minuten gaar. Strooi de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren, water en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol voor de tagliatelle het pastadeeg uit met een deegroller tot een dunne plak en snijd er dunne repen van of gebruik een pastamachine. Kook de tagliatelle in circa 3 minuten gaar in ruim water met een beetje zout gaar. Giet de pasta af. Verdeel het konijn en de tagliatelle over borden.
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle) is een recept van 24Kitchen